Karen Matlung is BIG geregistreerd GZ -psycholoog.

Training & Advies in psychosociale hulpverlening na ongevallen en rampen Welkom

IPSHOR is erkend door het CRKBO, Centraal
Register Kort Beroepsonderwijs.

IPSHOR

Industrieweg 47

8071 CS Nunspeet

Postbus 211

8070 AE Nunspeet

Email

matlung@ipshor.com

Tel

0341-492902

Mob

06 51616 816drs. Karen Matlung GZ psycholoog en Arbeids- en Organisatiepsycholoog

Karen Matlung is IPSHOR. Ze studeerde psychologie in Utrecht, met de studierichting neuropsychologie. Na haar studie heeft ze met enkele collega's de "Maatschap Neuropsychologie Matlung en Van der Scheer" opgericht in Apeldoorn. Vanaf 1998 is ze BIG geregistreerd als GZ psycholoog.


In de Maatschap specialiseerde ze zich verder in het doen van neuropsychologisch onderzoek bij mensen die als gevolg van een ongeval of ongeluk, klachten hadden gekregen over hun taalvaardigheid, geheugen, hun aandacht- en/of concentratievermogen, kortom klachten over hun cognitief functioneren.


Voor veel mensen zijn de cognitieve, gedragsmatige en emotionele veranderingen als gevolg van een plotseling ontstaan hersenletsel nauwelijks te accepteren. De acceptatieproblemen die vervolgens kunnen ontstaan, hebben vaak een veel grotere impact op het leven en functioneren van de betrokkenen dan de cognitieve problemen zelf.


Vanuit die ervaring is ze zich gaan verdiepen in psychotraumatologie: wat zijn de psychologische verwerkingsprocessen na traumatische ervaringen.
Vanaf 1999 is ze in toenemende mate betrokken geraakt bij de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Nederland.


In 2002 is ze gestart met haar eigen training- en adviesbureau "IPSHOR".

In 2012 is ze ook geregistreerd als Arbeids-en Organisatiepsycholoog.